Met een dochter van anderhalf is het af en toe lastig. Eén slaapje of toch twee? Ze weet het zelf nog niet en ik al helemaal niet. Het ene moment lijkt ze het prima aan te kunnen op dat ene slaapje van 2 uur in de ochtend. Het volgende moment is het duidelijk dat het toch niet genoeg was, als haar broer toch iets te hard wil spelen.

Maar ja, een kereltje van 5 alleen beneden laten terwijl je haar naar bed brengt is wat mij beteft ook een planB. De iPad als oplossing dan? Nee, ook niet onze stijl.

We hebben afgesproken om de kinderen in slaap te laten vallen in rust. Dus geen krijspartijen tot de slaap invalt.

Hoe lossen we dat nu op? Meestal samen de kids naar bed brengen. De een het ene kind, de andere het andere. Maar als je alleen bent, lukt dat niet. Bij mijn vrouw vallen ze met haar (soms letterlijk ook met haar) in bed in slaap. Ik doe m’n dochter in de doek, brengt m’n zoon naar bed en laat haar vervolgens ook in slaap vallen. In rust, zonder strijd en huilen. Dat vraagt wat extra, maar levert weinig spanning op. Nou ja, soms wel, maar dan zijn het tanden of een poepbroek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.