Boem! Knal! Fiet, fieeeeuwwwwww, bam! Het knalt overal om ons heen. Onze zoon vindt het heerlijk. Hij staat voor  het raam en kijkt naar de ‘grote jongens’, die door straat trekken. Dan holt hij naar de achterdeur en kijkt daar uit het raam naar een enkele vuurpijl, die omhoog schiet. Met zijn adem blaast hij een klein rondje op het glas van de tuindeur. ‘Pap, mag ik ook al vuurwerk afsteken?’ volgt het enige tijd later; een vraag die al meerdere keren gesteld is sinds het vuurwerk in huis is. Oudjaar is op handen.

Daartegenover dan mijn dochtertje, tweeënhalf jaar jonger dan haar broer. ‘Spannend’ is het woord dat ze hiervoor zich eigen heeft gemaakt. Ze moet er niet veel van hebben. De verhalen van haar broer over de 70cm lange sterretjes kunnen haar echt gestolen worden.

Rond 10en wordt de kleine meid moe. Het wordt slaaptijd. Maar ja, pang, koppie recht omhoog. ‘Spannend’. Ik beeld me in hoe de huisdieren zich moeten voelen op dit soort dagen. Die kunnen niet ‘spannend’ zeggen, maar hun gedrag spreekt boekdelen. Omdat we de kleine vanavond wel gezellig mee willen hebben als we oudjaar vieren, is een slaapje toch wel handig. De doek biedt rust.

Ik slinger haar in een vlotte ‘ruck’, de enige knoop die ik beheers. Ik voel haar tegen me aan kruipen. Met haar vingertjes friemelt ze aan mn oor. Dan legt ze rustig haar hoofdje neer. Boem, fiet fieeeeuw, hoor ik weer. Maar nee hoor, het hoofdje blijft liggen. De friemelende vingertjes houden dan ook op met bewegen. Een zachte snurk hoor ik vanaf mn rug. Met mn iPhone kijk ik over mn schouder; volstrekt relaxt slaapt ze op mn rug. Gezien het geluid buiten houd ik haar nog even in de doek, in plaats van haar gelijk op bed te leggen. De snurkjes worden wat dieper. Nu zal ze wel ver genoeg weg zijn, denk ik. En inderdaad, een volle 2 uren slaapt ze heerlijk rustig in haar bedje.

Op naar 2018, een jaar vol nieuwe avonturen. Fijne feestdagen en een goed uiteinde van 2017!

P.S.: Zin om te kennis te maken? In Het Knooppunt is er op 6 januari een nieuwjaarsborrel. Kom eens kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.