Soms is het weer in Nederland wispelturig. Soms ook helemaal niet. Maar met kleine(re) moet je toch blijven opletten. Niet teveel zon, te weinig laagjes aan of toch echt beschermen tegen een regenbui.

Met een doek of drager is dat lastiger. Je normale jas past niet goed meer dicht. Tenzij je als moeder de jas leent van je (grotere) partner. Zo was ik in het begin van onze draagperiode regelmatig mijn jassen en vesten kwijt om erachter te komen dat ze geleend waren door vrouwlief.

Een uitkomst voor ons was een draagvest, later een draagjas of regencover. Deze zijn speciaal ontworpen om naadloos aan te sluiten bij het dragen. Hierdoor blijf je beiden warm en droog, want, zeg nou eerlijk, met een paraplu werkt toch echt niet goed met een kindje bij je. Je hebt bij zo’n speciale jas 2 collen; eentje voor jouzelf en eentje voor je kind. Daardoor zit je beiden goed aangesloten uit de wind of regen.

Hierboven zie je de draagjas van mijn vrouw. Dochter zit in haar deel, mijn vrouw heeft haar jas gewoon dicht (we kwamen net uit het Caribisch gebied terug en hadden een heatshock in Parijs).

Met de ritsen maak je er een gewone jas van maar met tussenstuk draag je op buik of rug. De vesten hebben hetzelfde gebruik.

Meerdere draagpapa’s hebben het voordeel van deze accessoires als bewezen en onderschreven. Kijk maar hierboven. En wellicht een goed idee ook voor jou?

En mocht zo’n jas of vest teveel zijn, dan kun je ook altijd een ‘smokkelstuk’ gebruiken dat je over je draagsysteem plaatst. Een soort extra jasje zeg maar.

In Het Knooppunt zijn meerdere modellen te passen en aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.