Een van de vaakgestelde vragen is vanaf welke leeftijd je kunt beginnen met dragen. Dat is vanaf het begin. Een kind is immers al meegedragen vanaf bevruchting en kan daar best tegen.

Het is daarbij natuurlijk wel zaak om goed op te letten of houding klopt. Een heel klein kindje kun je ook dragen, mits je daar je draagsysteem op aanpast; daar kijken de draagconsulentes graag bij mee, zodat je zeker goed draagt.

Een andere vraag is tot hoe lang je kunt doordragen. In ons geval dragen we nog steeds. Zoals hier op de foto omdat dochterlief niet wilde slapen. Een rondje in doel of drager is dan ideaal om de slaap alsnog te vatten.

Ook was het tijdens onze vakantie in de tropen ideaal op de niet verharde paden.

Mijn ervaring is dat je uithoudingsvermogen en draagervaring meegroeit. Net zoals het oefenen voor de avond vierdaagse. Door vaker te gaan lopen met een steeds zwaardere rugzak kun je uithoudingsvermogen opbouwen. En ook het knopen van een ouder kindje gaat steeds wat makkelijker. Al is het maar omdat een ouder kindje zelf stil ligt op je rug; ze willen immers zelf niet vallen. Maar ook omdat jijzelf gaandeweg steeds beter herkent of je goed gaat. Je voelt of je genoeg stof onder de billen hebt gevouwen, of de knoop gemaakt kan worden of dat het geheel strak genoeg tegen je aanligt. Dat kost wat investering, maar met een draagconsult kom je daar snel achter en krijg je het makkelijk in de vingers. En het lijkt moeilijker dan het is, dat horen we echt regelmatig in Het Knooppunt.

Meer weten over de consulten? Kijk in het menu bij ons consultaanbod.

Noot: en twee dagen later werkte het ook nog steeds 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.