SONY DSCOpeens was het daar.. dragen. Dragen voor, dragen na, doeken hier, doeken daar.. en gelukkig maar.

Waarschijnlijk ben ook jij, om de een of ander reden in aanraking gekomen met dragen en de verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen.  Of je bent via via op deze site gewezen, als nabij persoon bij een ‘drager’. Ik ben in ieder geval, inmiddels, overtuigd en draag vol trots m’n kind. Maar merk wel om me heen dat sommige mannen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

En nu hoor je allemaal nieuwe termen, technieken etc. 

Rekbare draagdoeken, geweven draagdoeken, ringsling, consultente, ISO, D&V, Hoppediz, Manduca, Rose&Rebellion, Artipoppe, soft structured carriers, bungels, prutsjes, frame dragers etc etc. Dan nog niet te beginnen over de manier hoe standaard dingen als kleuren opeens genoemd worden. Rood is echt niet rood, maar bijv. Jin. Al deze termen vliegen je om je oren en het kost moeite om een beetje bij te blijven.  Op deze site gaan een aantal deuren open om je te helpen je weg te vinden in deze wereld, maar dan als man.

Dragen, Dragers en leren dragen

Dragen is soms een hulpmiddel, maar vaak gewoon fijn èn handig. Een kind zit 9 maanden (als het goed is) in de buik van je vrouw en komt daarna ter wereld. Hoe dat gaat, hebben we het niet over. Maar wat je wel gelijk merkt, als kersverse vader, is dat zo’n kleintje het heerlijk vindt om tegen je aan te liggen. Dragen is een manier om dat te doen, maar dan zonder dat je lamme armen krijgt.

Sommige kindjes hebben het dragen echt als zetje in de rug nodig. Denk daarbij aan het helpen ondersteunen van bijv. (verborgen) reflux, veel spugen, darmkrampjes of bij een huilbaby om die te kalmeren.

Lees op de volgende pagina’s meer over de achtergrond, hoe de verschillende draagmogelijkheden eruit zien en hoe je het kunt leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.