Soorten draagdoeken

SONY DSCDoeken, je kan er uren over praten. Maar hier op Papa draagt je wel doen we dat niet. 🙂

Wat moet je weten?
Er zijn grofweg 2 soorten doeken: Rekbare en Geweven doeken. Het verschil spreekt voor zich, de ene rekt, de andere minder (of niet). De eerste wordt vooral voor de kleintjes gebruikt en is alleen geschikt voor op je buik. De andere kan voor bijna alle leeftijden gebruikt worden. En op de je buik en rug.

Er zijn veel verschillende soorten materiaal dat gebruikt wordt in doeken, van simpel katoen tot babykamelenmohairwol. Vanzelfsprekend is er smaak, kleur en prijsverschil.

Bekende merken geweven draagdoeken zijn o.a. Storchenwiege, Didymos, Girasol en Hoppediz voor instapdoeken en de meer exclusieve merken zijn Oscha, Artipoppe en Heartiness. Wij hebben, vanuit Alles is verbinding, het bedrijf van mijn vrouw, een grote verzameling dragers en doeken die je kunt lenen.

2014-05-17 09.35.13Welke knoop?
Tja, nog zo’n vraag waar je uren aan kunt wijden. Er zijn zoveel knopen als smaken roomijs, voor ieder wat wils. En dat is ook gelijk het lastige. De ene knoop doet het nu voor je, maar bij een groeiend kindje of een veranderend beweegpatroon kan je voorkeur zo verschuiven. Dat gezegd is het wel zo, uit ervaring, dat voor een papa of een ‘af-en-toe-drager’ vaak Ă©Ă©n knoop volstaat. Maar ja welke dan? In een duoconsult kun je dat uitzoeken met professionele begeleiding, Saskia de Mik, draagconsultente bij Alles is verbinding.

Duoconsult?
Jazeker! Een leuke manier om samen het dragen op te pakken, zonder te verzanden in uren discussie over knopen, doeken, merken en nog meer aanverwante zaken. Daarom hebben wij (Papa draagt je wel & Alles is verbinding) een duoconsult ontwikkeld. Lees meer op deze pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.