Speciaal voor papa’s, maar ook voor oma’s en opa’s of de oppas of iemand anders! 
Papa draagt je wel heeft samen met Alles is verbinding een speciaal duoconsult ontwikkeld. Het doel is om drager en starter in een praktisch no-nonsense consult een goede, veilige draaginstructie te geven zodat je beiden verder kunt met het dragen van een kindje.

Voor wie?
In de afgelopen tijd zijn er consulten geweest voor papa’s, opa’s, oma’s, de oppas, de gastouder, vriendinnen en nog veel meer. Het duoconsult is bedoeld om het veilig en prettig dragen van een kindje door (vaak de moeder) over te dragen naar een naaste. Soms heel praktisch, want oma komt oppassen en wil het ritme van het gezin volgen. Of gewoon omdat het leuk is om te dragen!

Focus is op degene die nog niet (zo goed) kan dragen
2014-04-27 17.01.22Een duoconsult is speciaal bedoeld voor twee personen; iemand die al kan dragen en iemand die het wil leren. Zie het als een leuke en nuttige 2 uren die je besteed om samen te kunnen genieten van het dragen. Degene die nog niet kan dragen, zal tijdens het consult leren dragen, waarbij Saskia van Alles is verbinding jullie zal begeleiden. (N.B. Als je met z’n tweeën op hetzelfde punt staat wilt leren dragen, of je techniek wilt verbeteren, dan kan dat ook. Kijk in dat geval op www.alles-is-verbinding.nl en boek een individueel consult.

Hoe werkt het? Het programma is bespreekbaar, maar volgt ongeveer de volgende lijnen: – korte intro dragen en aanleiding bespreken waarom jullie er zijn – rondje langs de mogelijkheden (in woord) waarbij Saskia doeken en dragers zal laten zien en uitleggen – hetgeen het beste past bij je wensen zal ze vervolgens demonstreren waarna jullie met z’n 3en met de draagpop aan de slag gaan om het dragen te leren.

Waarom deze opbouw?
Naar onze ervaring is het soms even nodig een extern persoon te hebben die de instructie verzorgt. In een partnerrelatie, waarin de een kan dragen en de ander niet, kan er sprake zijn van een scheve verhouding. Denk bijvoorbeeld aan het niet helemaal precies kunnen uitleggen wat of waarom je een bepaalde handeling doet in een knoop, of het aftasten waar je wensen/probleem ligt. Want vergeet niet, de ene knoop past niet altijd zomaar bij een ander zijn/haar lijf! Uiteindelijk is jullie doel, waarom je ook hier bent komen kijken, dat je wilt dragen. Met een duoconsult kun je op leuke wijze met elkaar een relaxte en vooral veilige start maken met het dragen.2014-04-27 17.40.05

Wat kost het?
€50 per uur, reken echter op 2 uren, wat vaak nodig blijkt. Hierin leer je dus 1 knoop, of drager goed te gebruiken, nadat je met elkaar door het aanbod van smaken doeken & knopen en dragers heengelopen bent.

En na die tijd: durf je er opeens op uit te trekken met een kind bij je in de doek of drager! Op de foto een vader die het dragen heeft geoefend in een consult, en daarna zonder kinderwagen is gaan wandelen in het bos!